fbq('track', 'ViewContent');

Instagram ja permet fer vídeos en directe

La mà de Facebook (2004) s’està notant a Instagram (2010), i de quina manera. Després que l’empresa de Mark Zuckerberg comprés, l’any passat, la xarxa social líder dedicada a la ‘fotografia social’ per 1.000 milions de dòlars, els canvis s’han anat succeint un rere l’altre, sense presses però sense pausa. Primer va ser el salt qualitatiu a la publicitat d’Instagram Ads (que es gestiona a través de Facebook): El 2015, els ingressos en publicitat van ser de 600 milions de dòlars; aquest 2016 s’arribarà als 1.500 milions de dòlars; i el 2017 es calcula que se superin els 2.800 milions de dòlars. A continuació va venir l’editor de vídeos i fotos Instagram Stories pensat per arribar a un públic nou (més jove), ampliar el target de la xarxa social i, de pas, agafar bona part del pastís que fins aleshores es menjava Snapchat (2010) en solitari. I, des d’ahir, Instagram ha incorporat l’opció d’emetre vídeos en directe via streaming. D’aquesta manera, Instagram s’afegeix a Facebook, Twitter i Periscope, entre d’altres, en la carrera per incorporar el vídeo per streaming.

Recordem que les reproduccions de vídeo a Twitter van augmentar 220 vegades els últims dotze mesos i es calcula que el 2018 el trànsit del vídeo arribarà a ser el 80 per cent del trànsit total a Internet. I és que el vídeo ja no és el futur, és el present.

Com emetre un vídeo en directe a Instagram?

Ara que ja sabeu que podeu llençar-vos a retransmetre vídeos en directe via Instagram, voleu saber com fer-ho?

Instagram

En primer lloc us recomanem actualitzar l’aplicació (app) d’Instagram a la versió més recent, ja que l’opció del vídeo en directe s’ha activat (en fase de proves) durant les últimes hores.

En segon lloc, a l’inici de l’app, a la icona de la caseta, premeu el botó (+) que indica “la teva història”, amb la vostra fotografia de perfil. És la mateixa opció que si voleu anar a les Instagram Stories. Des d’aquí podreu iniciar l’emissió. També podeu fer-ho fent clic directament sobre la icona (+) que apareix al marge superior esquerra.

Un cop heu premut l’opció esmentada, veureu que s’activa la càmera i us apareixen tres opcions: “vivo”, a l’esquerra; “normal”, al centre; i “boomerang”, a la dreta.

Finalment, només heu de prémer el botó per començar a emetre. Val a dir que una selecció dels vostres amics (que decideix l’algoritme d’Instagram) rebran automàticament una notificació per unir-se a la vostra emissió en directe, i, com passa amb Periscope i Facebook, deixar-vos “m’agrades” i comentaris.

Què, us animeu a fer la primera retransmissió?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *