fbq('track', 'ViewContent');

Comprar peix 2.0 per un consum sostenible

Slider14

L’ús de les noves tecnologies aplicades a la comunicació continua amb el seu creixement incessant. Arreu. En tots els sectors. Per terra, mar i aire. I parlant de mar, aquesta setmana s’ha conegut que Greenpeace ha tret una nova aplicació web (app) que vol ajudar a regular un consum sostenible i responsable del recursos marins tot identificant, als compradors i consumidors de peix i marisc, les espècies de temporada.

L’ONG ecologista ha advertit que el 40% de les espècies de l’Atlàntic i el 90% de la Mediterrània estan sobreexplotades, i que cal actuar per mirar de frenar aquesta dinàmica devastadora. L’aplicació, que compta amb el suport de pescadors i xefs de renom com Joan Roca, Sergi Arola i Maria Solivellas, entre d’altres, vol conscienciar als consumidors a seleccionar els millors peixos de temporada davant la falta d’un etiquetatge correcte en les peixateries i mercats.

Com s’usa, l’aplicació?. Segons Celia Ojeda, responsable d’oceans de Greenpeace, és una eina molt intuïtiva i fàcil d’emprar: En primer lloc cal entrar a pescadodetemporada.org on se us preguntarà si voleu instal·lar l’app al mòbil. Un cop agregada, només cal punxar en la icona per veure quins són els peixos de temporada i tota la informació necessària per triar bé el producte. La guia recull fins a 25 espècies de peixos i mariscs. Es tracta, inicialment, d’una petita mostra de les espècies més representatives ja que a l’Estat es consumeixen al voltant de 1.000 tipus de peix diferents. La intenció de Greenpeace és d’anar ampliant el catàleg, mica en mica.

A l’app també hi trobareu dotze receptes elaborades amb peix de temporada, una per cada mes de l’any. En aquest cas, l’objectiu també passa per anar ampliar el receptari, no només amb receptes de xefs coneguts, sinó de qualsevol que hi vulgui col·laborar.

L’aplicació de Greenpeace vol resoldre la manca d’etiquetatge de les peixateries. La Llei europea diu que en les etiquetes s’ha d’indicar el lloc i data en què el peix ha estat capturat i les arts de pesca utilitzades, entre d’altra informació. Amb tot, i malgrat ser obligatori, això no sempre es compleix, de manera que per al consumidor sovint li és molt difícil triar el peix correcte.

Què, doncs, us animeu a provar-la? La vostra salut i la del planeta us ho agrairan!

Més informació a la web de Greenpeace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *